Teama de sex nu e despre apărarea copiilor

Teama de a vorbi copiilor despre sex este teama de a ne întâlni cu noi înșine. Avem o armată de experți inhibați, încrâncenați și, probabil, în suferință mare cu propriul corp.

Mai multe informații despre sex și sexualitate în școală e un minim început pe calea reintegrării unei părți demult decupate din umanitatea noastră. În numele religiei, al ordinii patriarhale, omul a pierdut una dintre cele mai puternice surse de vitalitate. Reprimarea sexualității nu este morală. După cum exprimarea ei nu este depravare. Un om care și-a intregrat natural energia sexuală, fără rușini și vinovății băgate în cap de la 2 ani, este un om discret cu propriul corp, armonios și fluid. Nu intră în jocul pradă-prădător, nu este exhibiționist, nu pierde ușor contactul cu propriile emoții.

Teama de a vorbi copiilor despre sex este teama de a ne întâlni cu noi înșine.

Teama de a vorbi copiilor despre sex este teama de a ne întâlni cu noi înșine. Schilodiți în cele mai naturale forme de autocunoaștere și acceptare, vânturăm acum niște steaguri ideologice ridicole, care nu ne acoperă deloc fundul, așa cum vrem să credem. Cele mai dramatice surse de conflict, discriminare, agresivitate, posesie, bias, anxietate, promiscuitate și violență vin dinspre o umanitate care și-a negat, de câteva sute de ani buni, sexualitatea.

Avem o armată de experți inhibați, încrâncenați și, probabil, în suferință mare cu propriul corp.

Cu un singur lucru avem dreptate să ne fie teamă. Nu cred că avem oameni suficient de eliberați și conștienți ca să le vorbească generațiilor de astăzi despre sex. Avem o armată de experți inhibați, încrâncenați și, probabil, în suferință mare cu propriul corp. Ceea ce i-a determinat să devină mari lupi moraliști. Lupi pregătiți să perpetueze aceeași paradigmă a suferinței, a prădătorului însetat și reprimat. Discuțiile despre cum să NU vorbim despre sex în școală sunt, culmea, discuții hipersexualizate, indecente și revelatoare ale deviațiilor suferite de intelectul nostru sărit ca o așchie stingheră, departe de corp și de viața din el.

(articol preluat de pe facebook: Oana Moraru)

Publicat de georgexul

Licențiat în Teologie Master de Cultură și Civilizație Ebraică (Vechiul Testament) Cursuri de Preistorie Biblică Cursuri Mitologie greco-romană Pasionat de literatură, teologie, filosofie, istorie, gătit, pisici, critică biblică Non-religios

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: